Kulcsi Komondor fotók
Idézetek

Nem mindig elegendő az állatszeretet ,hogy kikerüljük a tenyésztés zsákutcáit. Amennyiben túlságosan emberiesítő szemüvegen keresztül nézzük a kutyáinkat, olyan küllemi és pszichikai változásokat hozhatunk létre, amelyek számukra hátrányosak lehetnek, s amelyek csakis saját tenyésztési elképzeléseinknek, jobban mondva hóbortjainknak felelnek meg! Ebben az esetben pedig már nem a kutyák jólétéről való gondoskodás, hanem a saját érdekeink kerülnek előtérbe!

— Dr.Szinák János – Dr. Zsolnay Mikós
Komondor az én szememmel

"...Pár tenyésztő - köztük én is -, felismertük, hogy a szőrköntös alól kezd eltűnni az „igazi komondor”. A tanyákon már nem a komondort tartják, mert nem elég „fogós”, bátor kutya. Megnyugtató, hogy a tenyésztők többsége újra a komondort akarja látni a bunda alatt! Újra feltűntek azok az egyedek, akiket az őseink sem csaptak volna el a gulya mellől. Büszkén állíthatom, hogy a mi tenyészetünkben is vannak a régi és a mai idők elvárásainak is megfelelő kutyák.

XXI. századi küllem egy egészséges, igazi pásztorkutyát kell takarjon! Komondor fajta csak akkor maradhat fent, ha a XXI. század kérdéseire megfelelő választ ad! A pásztorkutyákra jellemző intelligencia, egészség, bátorság, munkaképesség, családhoz való ragaszkodás és szeretet kell jellemezzen egy jó Komondort!" (Partizer Csaba)

Komondor a családban
Bemutatjuk a KOMONDORT!
Ajánlott cikkek
Kategóriák

Eladó komondor kiskutyák a Kulcsi Komisz Komondor Kennelben!

HJCH Hevesi Portámkincse Boglya és Pengyomhegyi Holdviola (Bige) utódai immár 6 hetesek! Bátrak, éberek, dundi kis játszógépek! :-) A napokban kapták meg az első oltásukat és a chipeket. Most hétvégén jönnek a gazdik, hogy kiválasszák közülük a számukra legideálisabb társat, őrzőt, védelmezőt. (Egy korábbi bejegyzésben részletesen írtam ennek a pontos menetéről.) Nekünk is célunk, hogy a kiskutyák a vérmérsékletükhöz/energiaszintükhöz legközelebb álló gazdit, családot kapják. Sokéves tenyésztői tapasztalataink segítenek abban, hogy pontosan meg tudjuk ítélni egy alig 2 hónapos komondor kölyök majdani magatartását, felnőttkori viselkedését. 

Bővebb információ és előjegyzés: Partizer Csaba, +36-20-322-0556

6_hetes_komondor_16_hetes_komondor_26_hetes_komondor_56_hetes_komondor_3      6_hetes_komondor_6

Lezárt hozzászólások.