Élő mini webkameránk

Komondor kiskutyáink

 
Nagy mérethez klikk ide!

Kulcsi Komondor fotók
Idézetek

Akármilyen rövid a pillanat, mely része a mellettünk élő állatok életének, felélénkíti a miénket, és minden szempontból jobbá, tartalmasabbá teszi azt.

— John Muir
Komondor az én szememmel

"...Pár tenyésztő - köztük én is -, felismertük, hogy a szőrköntös alól kezd eltűnni az „igazi komondor”. A tanyákon már nem a komondort tartják, mert nem elég „fogós”, bátor kutya. Megnyugtató, hogy a tenyésztők többsége újra a komondort akarja látni a bunda alatt! Újra feltűntek azok az egyedek, akiket az őseink sem csaptak volna el a gulya mellől. Büszkén állíthatom, hogy a mi tenyészetünkben is vannak a régi és a mai idők elvárásainak is megfelelő kutyák.

XXI. századi küllem egy egészséges, igazi pásztorkutyát kell takarjon! Komondor fajta csak akkor maradhat fent, ha a XXI. század kérdéseire megfelelő választ ad! A pásztorkutyákra jellemző intelligencia, egészség, bátorság, munkaképesség, családhoz való ragaszkodás és szeretet kell jellemezzen egy jó Komondort!" (Partizer Csaba)

Komondor a családban
Bemutatjuk a KOMONDORT!
Kategóriák

Bizony, eljön az az idő is, a 8 hetes kor, amikor meg kell válnunk a szemünk láttára cseperedő, önálló egyéniséggé alakuló kutyagyerekektől. :-(

komondor_kölyök_gedeon

Kulcsi Komisz Gedeon gazdija karjaiban :-)

Megszokott folyamat (hiszen tevékenységünk óta közel 30 almot neveltünk fel), de a tenyésztő ilyenkor vegyes érzelmekkel van tele. Öröm látni a gazdik boldogságát, elégedettségét, viszont egy pici űr mindig marad a kölykök elvitele után. Szerencsére, a legtöbb gazditól kapunk visszajelzést: fotókat küldenek, meghívnak bennünket az otthonukba, nevelési/táplálási/tenyésztési tanácsokat kérnek. Élmény és siker is egyben, amikor kutyakiállításokon, a ringben látjuk Kulcsi Komisz komondorainkat!

A legnagyobb büszkeség mégis az, ha a kutyusok igazi családtaggá, társsá válnak, maradéktalanul elvégzik a rájuk bízott feladatot!


Komondormamánknak mostanra elfogyott a teje, a picik foga is nagyon hegyes, fájdalmat okoz neki a szoptatás. :-(   Hétvégén tehát elviszik a kutyusokat, így az online adás sajnos, szünetelni fog január közepéig. :-(

A jó hír: Fruska (Kulcsi Komisz) kutyusunk vemhesült, és már csaknem félidős! Nála fog igazán működni jól a kamera! Vajúdástól lesz adás, élőben “fogunk” fialni, az elletőkeret éjjel-nappal kamerázva lesz. Így a piciket az első perctől kezdve tudjátok nyomon kísérni!

Reméljük, számos tapasztalatot sikerül majd átadnunk, illetve megható és örömteli percet szereznünk hűséges Követőinknek!!!

Lezárt hozzászólások.