Élő mini webkameránk

Komondor kiskutyáink

 
Nagy mérethez klikk ide!

Kulcsi Komondor fotók
Idézetek

Egyedül vagyunk, magunkra hagyatva ezen a planétán, és a körülöttünk burjánzó számtalan életforma közül csakis egy, a kutya volt hajlandó szövetségre lépni velünk.

— Maurice Maeterlinck
Komondor az én szememmel

"...Pár tenyésztő - köztük én is -, felismertük, hogy a szőrköntös alól kezd eltűnni az „igazi komondor”. A tanyákon már nem a komondort tartják, mert nem elég „fogós”, bátor kutya. Megnyugtató, hogy a tenyésztők többsége újra a komondort akarja látni a bunda alatt! Újra feltűntek azok az egyedek, akiket az őseink sem csaptak volna el a gulya mellől. Büszkén állíthatom, hogy a mi tenyészetünkben is vannak a régi és a mai idők elvárásainak is megfelelő kutyák.

XXI. századi küllem egy egészséges, igazi pásztorkutyát kell takarjon! Komondor fajta csak akkor maradhat fent, ha a XXI. század kérdéseire megfelelő választ ad! A pásztorkutyákra jellemző intelligencia, egészség, bátorság, munkaképesség, családhoz való ragaszkodás és szeretet kell jellemezzen egy jó Komondort!" (Partizer Csaba)

Komondor a családban
Bemutatjuk a KOMONDORT!
Kategóriák

És most, ahogy ígértem, jön a saját videófelvételünk Magyarország legelső “BE Vizsgájáról”, és Magyarország legelső “BE Vizsgás” komondoráról. Az értelmezhetőség kedvéért feliratoztuk a közel 10 perces kisfilmet. Sajnos a szél nem volt a segítségünkre, de a lényeg látszik és hallatszik.

Kalocsa-Érsek Udvari Sinka (született: 2011.07.23.), komondor szuka a Pomázi Magyar-várban 2015.010.03.-án megrendelkezésre került „Be Vizsgát” Őrző – Védő Pásztorkutyák Számára 88 ponttal, nagyon jó eredménnyel teljesítette, a komondorok között először Magyarországon! Tulajdonos: Partizer Csaba (Kulcsi Komisz Komondor Kennel).

A felvételen látható vizsgagyakorlatok:

ALAPKÖVETELMÉNYEK

1. Gazdával való együttműködés. Pórázon vezetés. 20 NL lépés megtétele után hátraarc, majd 5 NL, 5 FL, 5 LL, 5 NL*.
2. Behívás tetszés szerinti testhelyzetből. A kutyavezető 10-15 lépésre eltávolodik a a kutyától, majd hátraarcot végez, a kutyával szemben megáll. A bíró utasítására behívja a kutyát.
3. A kutya viselkedése egy rendszertelenül mozgó 4-5 fős ember csoportban. A csoport a kutya körül bezár.
4. Szociális viselkedés más kutyákkal.
5. Zaj iránti közömbösség. Csavarral, vagy kaviccsal megtöltött egy liter űrtartalmú fém, vagy műanyag doboz, leejtése kb. 1 méter magasból. A kutya az előre kijelölt helyen tartózkodjon, a segédtől kb. 3 méterre.
6. A kutya számára ismeretlen személy kinyit egy esernyőt. A segéd a kutyától kb. 3 méterre kell, hogy álljon.

FŐKÖVETELMÉNY I.
1. Viselkedés állatokkal
FŐKÖVETELMÉNY II.
1. A kutyavezető megtámadása a kutya távollétében
2. Nyáj őrzése, a nyáj védelme

*NL: normál lépés, FL: futólépés, LL: lassú lépés


 

Kérdezni, hozzászólni a bejegyzés legalján lévő “Szólj hozzá itt >>” linkre kattintva lehet. Ha már van hozzászólás, akkor a “Hozzászólás >>” linkre kattints, kérlek! Előre is köszönjük!


 

Lezárt hozzászólások.