Élő mini webkameránk

Komondor kiskutyáink

 
Nagy mérethez klikk ide!

Kulcsi Komondor fotók
Idézetek

Ahogyan a görögök mondják, egy ház nem otthon addig, míg fecske nem fészkel az eresz alá, ugyanúgy azt tartom, hogy egy ház attól lesz otthon, ha van benne kutya.

— Gerald Durrell
Komondor az én szememmel

"...Pár tenyésztő - köztük én is -, felismertük, hogy a szőrköntös alól kezd eltűnni az „igazi komondor”. A tanyákon már nem a komondort tartják, mert nem elég „fogós”, bátor kutya. Megnyugtató, hogy a tenyésztők többsége újra a komondort akarja látni a bunda alatt! Újra feltűntek azok az egyedek, akiket az őseink sem csaptak volna el a gulya mellől. Büszkén állíthatom, hogy a mi tenyészetünkben is vannak a régi és a mai idők elvárásainak is megfelelő kutyák.

XXI. századi küllem egy egészséges, igazi pásztorkutyát kell takarjon! Komondor fajta csak akkor maradhat fent, ha a XXI. század kérdéseire megfelelő választ ad! A pásztorkutyákra jellemző intelligencia, egészség, bátorság, munkaképesség, családhoz való ragaszkodás és szeretet kell jellemezzen egy jó Komondort!" (Partizer Csaba)

Komondor a családban
Bemutatjuk a KOMONDORT!
Kategóriák

Herenden jártunk egy meglehetősen vidám és kellemes kiállításon! :-) Kiállítás után, kihasználva, hogy a Művészetek Völgyében sok látni való van és rengeteg ember, barátainkkal spontán fajta népszerűsítettünk!

A Kulcsi Komisz Komondor Kennel tagjainak eredményei:

  • Kulcsi Komisz Dajka, 5 hónapos szuka – nagyon ígéretes
  • Hevesi Portámkincse Boglya – K2 Res.CAC
  • Kulcsi Komisz Ángyom – nagyon ígéretes, legszebb kölyök!

komondor_herend_cac6komondor_herend_cac1  komondor_herend_cac3komondor_herend_cac2 komondor_herend_cac4 komondor_herend_cac5komondor_herend_cac7

 

 

Lezárt hozzászólások.