Élő mini webkameránk

Komondor kiskutyáink

 
Nagy mérethez klikk ide!

Kulcsi Komondor fotók
Idézetek

Qei me amat, amat et canem meum – Aki engem szeret, szereti a kutyámat is.

— Clairvaux-i Szent Bernát
Komondor az én szememmel

"...Pár tenyésztő - köztük én is -, felismertük, hogy a szőrköntös alól kezd eltűnni az „igazi komondor”. A tanyákon már nem a komondort tartják, mert nem elég „fogós”, bátor kutya. Megnyugtató, hogy a tenyésztők többsége újra a komondort akarja látni a bunda alatt! Újra feltűntek azok az egyedek, akiket az őseink sem csaptak volna el a gulya mellől. Büszkén állíthatom, hogy a mi tenyészetünkben is vannak a régi és a mai idők elvárásainak is megfelelő kutyák.

XXI. századi küllem egy egészséges, igazi pásztorkutyát kell takarjon! Komondor fajta csak akkor maradhat fent, ha a XXI. század kérdéseire megfelelő választ ad! A pásztorkutyákra jellemző intelligencia, egészség, bátorság, munkaképesség, családhoz való ragaszkodás és szeretet kell jellemezzen egy jó Komondort!" (Partizer Csaba)

Komondor a családban
Bemutatjuk a KOMONDORT!
Kategóriák

Hevesi Portámkincse Boglya immáron: HJCH, HCH, HSCH címekkel rendelkezik!

Hevesi Portámkincse Boglya – “K”-almunk apja -, újabb, rangos kiállítási címekkel gazdagította komondor tenyészetünket, két növendékünk, és egy fiatal kanunk is kitűnő lett!

Június első hétvégéjén Budapesten voltunk, a 3 napos Budapest Grand Prix nemzetközi kutyakiállításon. Hevesi Portámkincse Boglya kutyánkkal kiválóan szerepeltünk. Kennelünket még 3 komondor képviselte: Kulcsi Komisz Uriel: ő is kiválóan teljesített, 2 x CAC címet ért el! Kulcsi Komisz Vanilia Res.CAC címe is büszkévé tett minket. Mundzuk Ebe Barka fiatal osztályban kapott EXC.2 minősítést. Hevesi Portámkincse Boglya (jelenlegi “K”-almunk apja) eredményei: 3 x CAC, BOB, CACIB, 2 x Res.CACIB.

Hevesi Portámkincse Boglya

Hevesi Portámkincse Boglya

 

Kulcsi Komisz Uriel

Kulcsi Komisz Uriel

 

Kulcsi Komisz Vanília

Kulcsi Komisz Vanília

Pénteken az a megtiszteltetés ért minket, hogy a fajtagyőztes cím elérése után képviselhettük a Komondor fajtát a BIS körben! Úgy érzem, hogy mind a Legszebb Magyar Fajta, mind az FCI 1. fajtacsoportban nagyszerűen helytálltunk, és lehető legtöbbet hoztunk ki magunkból!

Lezárt hozzászólások.