Kulcsi Komondor fotók
Idézetek

Nincs az a hit, mely töretlen maradna, kivéve egy igazán hűséges kutyáét.

— Konrad Lorenz
Komondor az én szememmel

"...Pár tenyésztő - köztük én is -, felismertük, hogy a szőrköntös alól kezd eltűnni az „igazi komondor”. A tanyákon már nem a komondort tartják, mert nem elég „fogós”, bátor kutya. Megnyugtató, hogy a tenyésztők többsége újra a komondort akarja látni a bunda alatt! Újra feltűntek azok az egyedek, akiket az őseink sem csaptak volna el a gulya mellől. Büszkén állíthatom, hogy a mi tenyészetünkben is vannak a régi és a mai idők elvárásainak is megfelelő kutyák.

XXI. századi küllem egy egészséges, igazi pásztorkutyát kell takarjon! Komondor fajta csak akkor maradhat fent, ha a XXI. század kérdéseire megfelelő választ ad! A pásztorkutyákra jellemző intelligencia, egészség, bátorság, munkaképesség, családhoz való ragaszkodás és szeretet kell jellemezzen egy jó Komondort!" (Partizer Csaba)

Komondor a családban
Bemutatjuk a KOMONDORT!
Ajánlott cikkek
Kategóriák

Minden Kedves Olvasónknak, valamennyi Kulcsi Komisz Komondor gazdinak és kutyusnak ezúton  kívánunk Minden Jót karácsony és újév ünnepének alkalmából!

Boldog karácsonyt Mindenkinek!

Boldog karácsonyt Mindenkinek!

Kövessetek minket 2016-ban is, szóljatok hozzá posztjainkhoz, kérdezzetek bátran! Január közepén ismét beállítjuk az alomfigyelő webkamerát, hiszen kiskutyákat várunk Kulcsi Komisz Fruskától!

 

Lezárt hozzászólások.