Élő mini webkameránk

Komondor kiskutyáink

 
Nagy mérethez klikk ide!

Kulcsi Komondor fotók
Idézetek

Akármilyen rövid a pillanat, mely része a mellettünk élő állatok életének, felélénkíti a miénket, és minden szempontból jobbá, tartalmasabbá teszi azt.

— John Muir
Komondor az én szememmel

"...Pár tenyésztő - köztük én is -, felismertük, hogy a szőrköntös alól kezd eltűnni az „igazi komondor”. A tanyákon már nem a komondort tartják, mert nem elég „fogós”, bátor kutya. Megnyugtató, hogy a tenyésztők többsége újra a komondort akarja látni a bunda alatt! Újra feltűntek azok az egyedek, akiket az őseink sem csaptak volna el a gulya mellől. Büszkén állíthatom, hogy a mi tenyészetünkben is vannak a régi és a mai idők elvárásainak is megfelelő kutyák.

XXI. századi küllem egy egészséges, igazi pásztorkutyát kell takarjon! Komondor fajta csak akkor maradhat fent, ha a XXI. század kérdéseire megfelelő választ ad! A pásztorkutyákra jellemző intelligencia, egészség, bátorság, munkaképesség, családhoz való ragaszkodás és szeretet kell jellemezzen egy jó Komondort!" (Partizer Csaba)

Komondor a családban
Bemutatjuk a KOMONDORT!
Kategóriák

Nagyon szép számú Komondort csodálhattunk meg Tatán, a Komondor fesztiválon! A több, mint 60 nevező nem csak Magyarországról, de külföldről is érkezett! Korózs András nemzetközi bíró és a MEOESZ elnöke bírálta a Komondorokat. Köszönjük a kiváló és magas szakmai színvonalú munkát! Igazi ünnep volt ez Komondornak! :-)

Közönségszavazatok alapján az eredmények:

– Legszebb felnőtt kan: Hevesi Portámkincse Betyár
– Legszebb fiatal kan: Kulcsi Komisz Suba
– Legszebb felnőtt szuka: Avar
– Legszebb fiatal szuka: Mundzuk-Ebe Acsa


Gratulálunk!

komondor_tata1komondor_tata6 komondor_tata2 komondor_tata3 komondor_tata4 komondor_tata5

Lezárt hozzászólások.