Élő mini webkameránk

Komondor kiskutyáink

 
Nagy mérethez klikk ide!

Kulcsi Komondor fotók
Idézetek

A kiskutya a természet kínálta gyógyír a szeretet hiányára… és az élet sok egyéb bajára is.

— Richard Allan Palm
Komondor az én szememmel

"...Pár tenyésztő - köztük én is -, felismertük, hogy a szőrköntös alól kezd eltűnni az „igazi komondor”. A tanyákon már nem a komondort tartják, mert nem elég „fogós”, bátor kutya. Megnyugtató, hogy a tenyésztők többsége újra a komondort akarja látni a bunda alatt! Újra feltűntek azok az egyedek, akiket az őseink sem csaptak volna el a gulya mellől. Büszkén állíthatom, hogy a mi tenyészetünkben is vannak a régi és a mai idők elvárásainak is megfelelő kutyák.

XXI. századi küllem egy egészséges, igazi pásztorkutyát kell takarjon! Komondor fajta csak akkor maradhat fent, ha a XXI. század kérdéseire megfelelő választ ad! A pásztorkutyákra jellemző intelligencia, egészség, bátorság, munkaképesség, családhoz való ragaszkodás és szeretet kell jellemezzen egy jó Komondort!" (Partizer Csaba)

Komondor a családban
Bemutatjuk a KOMONDORT!
Kategóriák

Minden évben egy kiemelten fontos kiállítás a Pásztorkutya CAC! 22 komondor nevezett erre a kiállításra! Akikre nagyon büszkék vagyunk: Kulcsi Komisz Ángyom, Kulcsi Komisz Dajka, Kulcsi Komisz Darázs, Hevesi Portámkincse Boglya! Nagyon szépen, ügyesen szerepeltek a kutyusaink! :-) Kiállítás végén egy nagyon megtisztelő különdíjat is kaptunk! Tenyésztői munkásságunk elismerése végett, Papp József felajánlásával!

komondor_devecser_cac3

Ángyom

komondor_devecser_cac1

Boglya

komondor_devecser_cac4

Darázs

komondor_devecser_cac2

Dajka

Lezárt hozzászólások.